Magnetický hlavolam NeoCube je zábavný i vzdělávací. Skládání různých tvarů a struktur z malých magnetických kuliček posiluje kreativitu a prostorové vnímání, podporuje jemnou motoriku a koncentraci. Výhodou tvoření je rovněž relaxační efekt – skládání pomáhá uvolnit mysl a odvést pozornost od každodenního stresu. Magnetická stavebnice nabízí nekonečné možnosti pro skládání, od jednoduchých geometrických tvarů až po složité trojrozměrné struktury. Zkuste těchto 10 tipů a návodů.

Na obrázcích níže přikládáme další, jiné varianty výsledných složených tvarů, než jsou vložené u konkrétních návodů, ať máte více inspirace pro možnou variabilitu při skládání magnetických kuliček.

1) Mini WC z magnetických kuliček

Zajímá vás, jak složit Mini WC z magnetických kuliček NeoCube? Začněte vytvářením základní struktury záchodku pomocí vrstev kuličkových magnetů NeoCube. Následujte přesné uspořádání kuliček, aby byl tvar stabilní a pevně spojený. Postupujte podle návodu, klikněte na odkaz výše.

WC mísa či sedací vana z malých magnetů
WC mísa z malých kulatých magnetů.

2) Magnetické autíčko

Jak sestavit auto z magnetické stavebnice NeoCube? Začněte podvozkem, skládáním kuliček do dlouhých pruhů. Poté přidávejte vrstvy pro tělo auta a nakonec vytvořte a připevněte kola z magnetických kuliček. Návod najdete kliknutím na odkaz výše.

Autíčko z magnetických kuliček
Autíčko z magnetických kuliček.

3) Magnetická kočka

Sestavení kočky z magnetických kuliček NeoCube je zábavným projektem. K sestavení postačuje jedna magnetická stavebnice. Chcete-li však kočičku dvoubarevnou, použijte kuličky ze dvou stavebnic více barev.

Magnetická kočka z kuliček NeoCube
Magnetická kočka z kuliček NeoCube.

4) Roztočte magnetické kuličky

Překvapte okolí experimentem s roztočenými kuličkami z magnetické stavebnice NeoCube. Vytvořte dlouhý řetěz kuliček a zkuste jej roztočit, což demonstruje magnetické síly a interakce malých kulatých magnetů.

Magnetické kuličky v pohybu
Magnetické kuličky v pohybu.

5) Motorka z kuliček NeoCube

Prozkoumejte, jak složit motorku z magnetických kuliček. Začněte s rámem motorky, přidejte kola a sedlo. Procvičte si kreativitu v tvorbě různých typů motorek. Kolik typů zvládnete?

Motorka z magnetických kuliček
Motorka z magnetických kuliček.

6) Kuličková zmrzlina z magnetů

Vytvoření kopečkové zmrzliny z magnetické stavebnice NeoCube je kreativní výzvou. Sestavte kuličky do tvaru zmrzlinových kopečků a spojte je pak do kornoutu, přičemž můžete použít různé barvy kuliček pro různé „příchutě“. Pozor, tahle zmrzka je jen na koukání!

Zmrzlina z magnetických kuliček
Zmrzlina z magnetických kuliček.

7) Starý magnetický telefon

Podívejte se, jak sestavit starý sluchátkový telefon z kuličkových magnetů. Začněte se základnou telefonu a postupně přidávejte kuličky pro tělo a sluchátko. Vyžaduje to přesnost a trpělivost.

Telefon z magnetických kuliček.
Telefon z magnetických kuliček.

8) Náramek z magnetických kuliček

Návod na vytvoření náramku z magnetických kuliček je jednoduchý a náramek šik. Spojte kuličky do dlouhého řetězu. Omotejte kolem zápěstí pro vytvoření náramku s různými barvami a vzory.

Magnetický náramek
Magnetický náramek.

9) Magnetická koule z kuliček

Zjistěte, jak složit kouli z magnetického hlavolamu NeoCube. Začněte vytvářením kruhů z kuliček a skládejte je do sférického tvaru. Celý postup uvádíme v návodu, klikněte si výše. Jak vám jde prostorové vnímání?

NeoCube ve tvaru koule.
Koule složená z magnetických kuliček NeoCube.

10) Magnetický panáček

Naučte se sestavit panáčka z magnetických kuliček. Začněte hlavou, tělem, rukama a nohama. Přidejte detaily pro vytvoření realistického panáčka. Hezky vypadá kombinace více barev kuliček NeoCube.

Robot, človíček z magnetických kuliček
Robot, človíček z magnetických kuliček.

11) Základní tvary pro začátečníky

A jako bonus se podívejte na základní tvary a návody pro začátečníky s magnetickým hlavolamem NeoCube. Souhrn je ideální k získání základních dovedností v práci s magnetickými kuličkami.

NeoCube: neomezená kreativita v malých magnetických kuličkách

Skládání z magnetické stavebnice NeoCube nabízí nesčetné možnosti pro tvořivost a zábavu. Jak jsme popsali, můžete z těchto malých kuliček vytvořit různé tvary a struktury, které stimulují mysl a rozvíjejí motorické dovednosti.

Nicméně je důležité pamatovat na opatrnost při manipulaci s malými magnetickými kuličkami, zvláště pokud jsou v blízkosti malé děti. Magnetické kuličky mohou spolknout, což může vést k vážným zdravotním komplikacím.

Které tvary se vám povedly sestavit?

Vyzkoušejte i další návody, jak skládat magnetické kuličky NeoCube.